Persoonlijk begeleider EBT

Solliciteer nu

Persoonlijk begeleider 'Een Beschermd Thuis'

Part-time 24 uur · Leiden

Werk je graag met mensen, ook als de problemen hun boven het hoofd zijn gegroeid? Wil je werken in een team samen met collega’s van de Binnenvest en GGZ Rivierduinen ? Heb je zin in ontwikkeling in jouw vakgebied? En weet je van aanpakken? Dan ben jij een match voor deze baan!

Het project  ‘Een beschermd thuis’ is een samenwerking tussen De Haardstee, De Binnenvest en GGZ Rivierduinen. Gezamenlijk bieden we mensen, die nu op de wachtlijst staan voor een beschermde woonvoorziening, een oplossing die beter past.

Aan het werk als persoonlijk begeleider

Een Beschermd Thuis is bedoeld als alternatief voor beschermd wonen (BW) of opvang (aanvullend op de huidige ambulante begeleiding). Het doel is dat een cliënt met een intensieve begeleidingsvraag in staat is om zelfstandig te wonen. De begeleiding is gericht op het creëren van een veilige en/of structurerende omgeving in de thuissituatie en het (her) vinden van eigen regie.

Als Persoonlijk Begeleider bevorder je de zelfredzaamheid en stabiliteit van cliënten in hun thuissituatie. Het doel is dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan het leven in hun woonomgeving. Op basis van het begeleidingsplan, dat is opgesteld door de maatschappelijk werker/regiebegeleider en de medewerker FACT team vanuit GGZ rivierduinen, begeleid je de cliënt om zijn/haar doelen te behalen.

De basis voor je werk is de vertrouwensband die je opbouwt met cliënten. Dit vereist een vorm van begeleiding waarin je actief met cliënten omgaat. Activiteiten zijn bijvoorbeeld begeleiden en uitvoeren van huishoudelijke taken en persoonlijke zaken, voorbereiden en ondersteuning bieden bij verhuizingen en ordenen van de administratie. Je richt je bij de uitvoering van de taken sterk op de directe woonomgeving van de cliënt. Een Beschermd Thuis biedt begeleiding binnen en buiten kantooruren in de thuissituatie. Het creëren van een steunsysteem of steunend informeel netwerk maakt altijd onderdeel uit van de begeleiding.

Cliënten kunnen vanuit hun eigen thuissituatie 24/7 een beroep op begeleiding doen. De bereikbaarheidstelefoon in de avonden en weekenden wordt door collega’s waargenomen. Op deze manier sluiten we zo goed mogelijk aan op de zorgbehoefte van de cliënt. Het gaat om cliënten waarbij sprake is van (meervoudige) complexe problematiek op het gebied van psychiatrie, psychosociaal, verslaving, eventueel in combinatie met een (licht) verstandelijke beperking.

Het werkgebied bevindt zich in Leiden. Zowel De Haardstee als de Binnenvest hebben kantoren in Leiden waarvan gebruik gemaakt kan worden. Je krijgt een telefoon en een laptop zodat je overal kan werken. Omdat we de cliënt volgen hebben we geen 9u tot 17u rooster. Dit geeft je de mogelijkheid om je uren flexibel in te plannen. Je werkt in een klein team van maatschappelijk werkers/regie begeleiders en persoonlijk begeleiders.


Is De Haardstee jouw nieuwe werkplek?

Die kans is groot, als je:

 • een relevant diploma op minimaal MBO niveau 4 op zak hebt

 • verschil wil maken in het leven van anderen

 • niet kan wachten om de theorie tot leven te brengen in de praktijk

 • leergierig bent en initiatief durft te nemen

 • flexibel bent met het inplannen van afspraken (soms ook in de avonduren als de cliënt werkt)

 • sterk in je schoenen staat en je grenzen aan kunt geven

 • openstaat voor ontwikkeling en je makkelijk aanpast

En wat krijg je ervoor terug?


Een open werkomgeving waarin je kunt blijven leren. En:

 • een hoger salaris dan bij andere zorgorganisaties

 • wij bieden je tussen de € 2.821,- en € 3.938,- bruto, op basis van 36 uur

 • aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Gehandicaptenzorg

 • een hechte organisatie waarin iedereen elkaar kent 

 • zo veel scholing volgen als je zelf wilt

 • elke dag écht onmisbaar werk, voor en met onze cliënten

Meer weten?

Bel dan vooral eens met Stephan Rijkers, regiebegeleider bij De Haardstee, via 06-51957057.

Of wil je de persoonlijke verhalen lezen van mensen voor wie we dit werk doen? Kijk dan eens hier. Meer informatie over het project vind je hier.


Enthousiast?

Solliciteer dan direct via onderstaande knop!
De gesprekken vinden plaats zodra een geschikte kandidaat zich meldt.

Wij werken niet met individuele ZZP-ers.