Begeleider Maatwerk

Solliciteer nu

2 Begeleiders Maatwerk

1 september - parttime 24 uur · Leiden

Je ondersteunt en motiveert cliënten bij de invulling van hun werkdag. Je doet dit door individuele aandacht te hebben, de groep aan te sturen en het werk op de locatie zo goed mogelijk te organiseren. Je zorgt voor structuur en een goede sfeer. De overkoepelende naam van alle dagbestedingslocaties is Maatwerk en dat is dan ook wat we leveren. Je sluit aan bij wat de cliënt kan en wat hij wil leren. Wij werken met groepen van ongeveer 6 cliënten per dag.

Aan het werk als begeleider

Voor deze functie zoeken we 2 nieuwe collega's die afwisselend bij de volgende 3 horeca locaties gaan werken van Maatwerk (horeca ervaring is een must);

de Marekantine: het verzorgen van lunch en lekkers voor leerlingen en docenten, het Theehuis: bedienen van bezoekers met een kopje koffie of een tosti en Zoet en Zout: de bakkerij waar o.a. taarten en de famous brownies (voor de brownie-brievenbus-box) worden gebakken.

Waar je mee te maken krijgt als begeleider in de dagbesteding? Veel. Je staat de hele dag aan werk te werken. Je organiseert het zo dat elke cliënt trots en tevreden kan terugkijken op de werkdag. Hij of zij heeft weer iets geleerd, zowel op het gebied van praktische vaardigheden als sociale interactie. 

Zomaar wat voorbeelden: de cliënt kan afrekenen aan de kassa, heeft een appeltaart gebakken, soep gemaakt of gasten bediend op het terras. De cliënt heeft samengewerkt met collega's, ze hebben gelachen, ze hebben onenigheid gehad over de taakverdeling, ze zijn even overprikkeld geraakt maar na een kort gesprek en een extra pauze weer aan de slag gegaan. 

Jij hebt een dubbele taak: je draagt zorg voor goede kwaliteit van de producten en klanttevredenheid en daarbinnen zorg je voor ontwikkeling en welzijn van de cliënten. Je signaleert moeilijkheden en mogelijkheden en bespreekt dit met de persoonlijk begeleider. Samen met je collega's kijk je moe maar voldaan terug op je werkdag.

Is De Haardstee jouw nieuwe werkplek?

Die kans is groot, als je:

 • een relevant diploma op minimaal MBO niveau 3 op zak hebt

 • horeca ervaring hebt

 • verschil wil maken in het leven van anderen

 • niet kan wachten om de theorie tot leven te brengen in de praktijk

 • leergierig bent en initiatief durft te nemen

 • sterk in je schoenen staat en je grenzen aan kunt geven

 • openstaat voor ontwikkeling en je makkelijk aanpast

En wat krijg je ervoor terug?


Een open werkomgeving waarin je kunt blijven leren. En:

 • een hoger salaris dan bij andere zorgorganisaties

 • Wij bieden je tussen de € 2.672,- en € 3.606,- bruto, op basis van 36 uur

 • aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Gehandicaptenzorg

 • een hechte organisatie waarin iedereen elkaar kent 

 • zo veel scholing volgen als je zelf wilt

 • elke dag écht onmisbaar werk, voor en met onze cliënten

Meer weten?

Bel dan vooral eens met Ingrid van den Berg, bedrijfsleider, via 06-23976043.

Of wil je de persoonlijke verhalen lezen van mensen voor wie we dit werk doen? Kijk dan eens hier. Meer informatie over de locatie vind je hier.


Enthousiast?

Solliciteer dan direct, maar uiterlijk 23 juni, via onderstaande knop! De gesprekken vinden plaats in de laatste week van juni.

Wij werken niet met individuele ZZP-ers.